Szabadtéri tartása

GÖRÖG TEKNŐS SZABADTÉRI TARTÁSA

A görög teknős kifejezetten jól érzi magát a szabadban, ezért ha van rá lehetőség, akkor érdemes számára kialakítani egy kerti kifutót. Figyeljünk arra, hogy gondosan legyen elkerítve, ugyanis szeretnénk elkerülni, hogy a teknős áldozatául essen valamilyen ragadozónak (kutyáknak, macskáknak, vagy madaraknak akár!).

f

Legyen úgy tájolva, hogy egy részét mindig érje árnyék, hogy a teknős érzése szerint át tudjon menni oda pihenni, ha túl melegnek érezné a napot – valamint egy fedett búvóhely mindenképpen szükséges számára (ezen a linken találtok ilyen búvóhelyeket: ).  És ami a legfontosabb: soha ne feledkezzünk meg teknősünkről – ha nagyon szélsőséges az időjárás, akkor arra az időtartamra inkább benti tartás javasolt. A kerti talaj teljesen kiváló számára, de természetesen lehet alkalmazni különféle díszítéseket, mint például kavicsok, kisebb növények (nézzünk utána előbb, hogy teknősbarát-e!), stb.

er

Azt nem javasoljuk, hogy teraszon legyen kifutója, ugyanis könnyen hőgutát kaphatnak és elpusztulhatnak, ezért maximum 10-20 percig, felügyelet mellett tartózkodhatnak ott.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.